15.7 C
Zagreb
Subota, 19 rujna, 2020
Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Razmjena sjemena

18 siječnja @ 9:00 - 14:00

Pozivamo vas na prvu razmjenu sjemena ove sezone! Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača u suradnji s udrugom Crta i točka organiziraju razmjenu sjemena u Smoothie baru Sokić, Nova cesta 130, 18.1. od 9-12h. Iza toga od 12:30-14h predstavit ćemo novu brošuru i održati radionicu “Kako registrirati ekološku proizvodnju povrtnog sjemena na obiteljskom gospodarstvu”.

Zima je topla, priroda će se uskoro probuditi i željno očekujemo prve klice i sadnice. Treba se na vrijeme pripremiti!
Drugi dio programa namijenjen je prvenstveno proizvođačima koji se žele upustiti u ekološku proizvodnju sjemena. Sjemenarstvo je nama jedna od prioritetnih tema jer gotovo svo sjeme dolazi iz uvoza i mnogi su nezadovoljni kvalitetom dok domaće sorte nestaju. Proizvodnja sjemena može biti prilika za proizvođače jer je tako deficitarno, rascjepkano zemljište postaje prednost i stvara se dodana vrijednost proizvoda uz mogućnost skladištenja i prodaje gotovo cijele godine. Predstavit ćemo korake koje gospodarstvo treba poduzeti da bi registriralo proizvodnju sjemena, a u goste nam dolaze dr.sc. Mara Bogović iz Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe i naši dragi proizvođači OPG Cafuk, OPG Sabol i OPG Rožić da prenesu svoja praktična iskustva.

Razmjena sjemena i radionica Kako pokrenuti ekološku proizvodnju povrtnog sjemena na gospodarstvu dio su projekta Raznolikost je održiva koji se odvija uz financijsku potporu Grada Zagreba

Detalji:

Datum:
18 siječnja
Vrijeme:
9:00 - 14:00

Lokacija

Smoothie bar Sokić
Nova cesta 130
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)