Bakino varivo

136

– 5 krumpira
– 4 mrkve
– 1 glavica luka
– 200 g graška
– 300 g šunke
– papar, mljevena paprika, žlica senfa
– za noklice malo brašna, jedno jaje, voda, sol

Luk izblendajte i prodinstajte. šunku narežite na kockice ili trakice i stavite pržiti zajedno s lukom. Kada se proprži, dodajte malo vode. Ostavite kratko kuhati i zatim dodajte na kockice narezan krumpir, mrkvu i grašak. Ulijte vode toliko da se povrće u njemu može kuhati, uz povremeno miješanje. Pred kraj dodajte juhu od rajčice po želji. Od začina dodajte slatku papriku, papar, malo soli, žlicu senfa i ostalog po želji. Na kraju dodajte noklice, listić peršina, ostavite još koju minutu da se kuha i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPreloški prilog
Sljedeći članakMesne okruglice sa šampinjonima u finom umaku
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.