– 6 listova kelja
– 25 dag kuhane šunke
– 2 dl mlijeka
– 3 žlice maslaca
– 5 dag skuhane riže
– 2 glavice luka
– 4 dag naribanog sira
– 3 žlice brašna
– 2 žumanjka
– ½ litre instant juhe
– 1 žlica sjeckanog peršinova lišća
– 3 žlice ulja
– sol i papar

Oprane listove kelja kuhajte u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Zatim ih ocijedite i složite na čistu krpu da se osuše. Oljuštite i usitnite luk, popržite ga na vrućem maslacu, pazeći da ostane svijetao. Dodajte malo brašna i mlijeka, promiješajte da se zgusne, maknite sa štednjaka i umiješajte žumanjke. U posebnoj posudi na ulju popržite nasjeckanu šunku. Dodajte sjeckani peršin, skuhanu rižu, papar i malo soli. Dodajte naribani sir i umiješajte umak od luka, brašna i mlijeka. Nadjev rasporedite na listove kelja i savijte kao da radite sarmu. Poslažite punjene listove kelja u vatrostalnu posudu i zalijte instant juhom. Pirjajte poklopljeno oko pola sata i poslužite. Prijedlog za prilog jelu može biti kuhani krumpir narezan na kockice.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSavitci od pršuta
Sljedeći članakZimsko varivo
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.