Slana rolada

60

15 dag brašna
100 ml kiselog vrhnja
500 ml mlijeka
15 dag špinata
15 dag vratine
15 dag maslaca
5 jaja
15 dag feta sira
peršin
češnjak
ulje
sol
papar

U posudi na vrelom ulju pirjajte špinat.

Pripremite tijesto: U posudi ugrijte mlijeko, dodajte maslac i sol. Kada se maslac rastopi, dodajte brašno, promiješajte žlicom, a kada je smjesa dovoljno gusta, uklonite s vatre. Stalno miješajući, dodajte jaja. Tijesto stavite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom. Pecite 25 minuta na 220 °C.

Pripremite nadjev: U veću posudu stavite feta sir te ga usitnite. Dodajte kiselo vrhnje, češnjak, peršin, narezani svinjski vrat, malo ribanog muškatnog oraščića i sitno nasjeckani pirjani špinat. Sve dobro izmiješajte. Pečenom tijestu maknite papir i zamotajte ga u vlažnu kuhinjsku krpu oblikujući roladu. Nakon nekoliko minuta roladu odvijte iz krpe. Premažite ju nadjevom pa je ponovno savijte. Stavite ju na hladno.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKrem juha s pršutom
Sljedeći članakŽele od ribizla
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.