Slana torta – Quiche

136

Pripremite za tijesto:
20 dag brašna
10 dag maslaca
1 jaje
malo vode
sol
Pripremite za nadjev:
1/4 glavice kelja
20 dag kuhane šunke
50 dag svježeg kravljeg sira
1 čaša kiselog vrhnja
2 jaja
15 dag tvrdog sira
sol

PRIPREMA TIJESTA
Od brašna, jaja, maslaca i vode umijesite prhko tijesto.
PRIPREMA NADJEVA
Kelj narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Kuhanu šunku narežite na manje kockice.
Kuhanu šunku, svježi sir, jaja, vrhnje i ocije đeni kelj pomiješajte i začinite solju i mješavinom začina.
SLAGANJE I PEČENJE
Tijesto razvaljajte i stavite u maslacem namašćenu posudu za pečenje. Izbodite ga vilicom. U tijesto istresite napravljeni nadjev, malo ga poravnajte i posipajte naribanim sirom. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45 minuta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSvinjske rolice s palentom
Sljedeći članakZapečeni karfiol u bešamel umaku
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.