Šnicle u umaku

56

1 kg svinjskih šnicli
200 ml umaka od rajčice
2 žlice brašna
2 žlice ajvara
100 ml kečapa
1 žlica mješavine začina
4 češnja češnjaka
150 ml crnog vina
sol, papar
malo nasjeckanog peršina

Peršin i češnjak sitno nasjeckajte. šnicle bi trebale biti što tanje narezane, posolite ih, popaprite i ispržite na zagrijanom ulju, zatim ih stavite na tanjur. Na preostaloj masnoći ispržite brašno, promiješajte, a kad dobije zlatnu boju dodajte nasjeckani bijeli luk i peršin, kečap, umak od rajčice, vino i ajvar. Zatim dodajte 250 ml vode, malo posolite, popaprite, sipajte mješavinu začina i promiješajte. Polovicu umaka stavite u vatrostalnu posudu, pa na njega poredajte šnicle, zatim dodajte preostali sos. Sve zajedno prekrijte aluminijskom folijom i pecite 60 minuta na 200 oC. Gotovo jelo servirajte uz pomfrit ili drugi prilog po želji.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPizza trokuti
Sljedeći članakPunjeno bijelo meso
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.