Španjolski saft

33

1 kg junećeg buta
3 glavice luka
5 češnjeva bijelog luka
1 konzerva sjeckane rajčice
500 g crvenih rog paprika
1 mrkva
1 goveđa kocka za juhu
1 l vode
2 žlice ajvara
2 žličice crvene paprike
peršin
vegeta
papar
čili papričica po želji 
lovorov list
korijander

Operite i posušite paprike i ispecite ih na tavi. Paprike ohladite, ogulite i narežite na trakice. Crveni i bijeli luk sitno nasjeckajte i dinstajte 10-tak minuta. Mrkvu sitno nasjeckajte, a meso na tanke komadiće. Na prodinstani luk dodajte mrkvu i meso, pa dinstajte 15 min, dodajte koncentrat rajčice, isjeckanu rajčicu, promiješajte i zalijte vodom. Kad prokuha, dodajte kocku za juhu, lovorov list, papriku, korijander, sjeckanu čili papričicu, ajvar, vegetu, pa crvenu rog papriku, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 1,5 h. Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte još vode.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZapečeno i fino
Sljedeći članakMesna pizza
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.