800 g svinjskog buta

400 g šampinjona

2 dl crvenog vina

2 dl umaka od paradajza

2 dl goveđeg temeljca

brašna po potrebi

1 vezicu peršina

4 cešnja cešnjaka

300 g makarona

Svinjetinu izrežite na odreske i istucite. Odreske začinite po ukusu, uvaljajte u brašno i pržite na vrućem ulju na obje strane da porumene. Zatim izvadite odreske iz ulja i stavite na toplo mjesto.
Gljive izrežite na listiće, češnjak i peršin sitno isjeckajte. U malo ulja popržite gljive, dodajte cešnjak i peršin, miješajte i kratko pržite. Uvaljajte odreske u brašno. Prelijte crvenim vinom, dodajte umak
od rajčice i goveđ i temeljac, začinite po ukusu i prokuhajte. U podmazanu zdjelu stavite dio prodinstanih gljiva. Na to stavite odreske, a zatim ponovno gljive. Odreske pecite u zagrijanoj pečnici na 200 °C 40 minuta. Makarone skuhajte u slanoj vodi. Procijedite i poslužite kao dodatak.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZapečeni krumpir sa šunkom
Sljedeći članakKrem juha od tikvica i poriluka
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.