800 g svinjskog buta
400 g šampinjona
2 dl crvenog vina
2 dl umaka od paradajza
2 dl goveđeg temeljca
brašna po potrebi
1 vezicu peršina
4 cešnja cešnjaka
300 g makarona
Svinjetinu izrežite na odreske i istucite. Odreske začinite po ukusu, uvaljajte u brašno i pržite na vrućem ulju na obje strane da porumene. Zatim izvadite odreske iz ulja i stavite na toplo mjesto.
Gljive izrežite na listiće, češnjak i peršin sitno isjeckajte. U malo ulja popržite gljive, dodajte cešnjak i peršin, miješajte i kratko pržite. Uvaljajte odreske u brašno. Prelijte crvenim vinom, dodajte umak
od rajčice i goveđ i temeljac, začinite po ukusu i prokuhajte. U podmazanu zdjelu stavite dio prodinstanih gljiva. Na to stavite odreske, a zatim ponovno gljive. Odreske pecite u zagrijanoj pečnici na 200 °C 40 minuta. Makarone skuhajte u slanoj vodi. Procijedite i poslužite kao dodatak.