Zapečeni svinjski odresci

197

– 5-6 odrezaka svinjskog buta
– sol
– papar
– nasjeckani češnjak po ukusu
– senf
– malo brašna
– krušne mrvice
– vrhnje za kuhanje
– 1dcl bijelog vina
– sušeni mažuran
– svježi ružmarin

Odreske posolite, popaprite, pospite češnjakom, istucite batom za meso pa ostavite 20-ak minuta u hladnjaku pokrivene folijom. Nakon toga uvaljajte ih u brašno s jedne strane i kratko popržite s obje strane na zagrijanom ulju. Posložite odreske u posudu za pečenje zajedno s masnoćom koju ste prethodno koristili. Premažite svaki odrezak senfom, pospite krušnim mrvicama, podlijte vinom, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 oC. Pred kraj pečenja zalijte vrhnjem za kuhanje, zapecite da dobije lijepu boju. Kao prilog ovom jelu možete servirati pečeni mladi krumpir ili bogatu salatu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKviki gric
Sljedeći članakBrza torta od vanilije i kivija
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.