Karfioleti

41

– 1 cvjetača
– 2 jaja
– sol i papar
– 6 žlica sitno sjeckanog špinata
– 2 češnja češnjaka

Od cvjetače isjecite samo vrhove, tj. cvjetiće i sameljite u blenderu. Smjesu od cvjetače stavite u staklenu zdjelu i stavite u mikrovalnu na 2 minute, promiješajte, a zatim ponovo na 2 minute, te stavite u kuhinjsku krpu i dobro ocijedite. U zdjeli izmiješjate jaja, zatim dodajte smjesu cvjetače i špinata, te dodajte sol, papar i sitno sjeckani češnjak. U posudu obloženu papirom za pečenje stavljate po dvije žlice smjese i napravite krug. Dobit ćete 5 malih polpeta. Stavite ih da se peku u zagrijanu pećnicu na 190ºC na 10 minuta. Kada izvadite posudu okrenite polpete i pecite naknadno drugu stranu još 10 minuta. Nakon toga ih još prepecite na tavi s jedne i druge strane da budu hrskavi.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakKapetanovi ražnjići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.