Musaka od krumpira i tikvica

71
Musaka od krumpira i tikvica

Sastojci:
500 g rajčica
200 g luka
3 režnja češnjaka
750 g krumpira
po 3 grančice ružmarina i majčine dušice
1 žlica maslinova ulja
sol
papar
750 g tikvica
450 ml umaka bešamel
150 g gaude
50 g maslaca
Priprema:
Rajčice operite, očistite i narežite na kockice. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Krumpir ogulite, operite i naribajte na ploškice. Tikvice operite, očistite i uzduž narežite na ploške. Bilje operite, protresite i nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Luk i češnjak propirjajte na vrućem ulju. Zatim dodajte kockice rajčica te miješajući zakuhajte. Posolite i popaprite. Namastite kalup za složenac te u nj slojevito posložite krumpir, tikvice, umak od rajčica i umak od sira. Na kraju prelijte umakom bešamelom. Oko musake posložite usitnjeni maslac. Složenac pecite oko sat vremena. Izvadite ga i po želji ukrasite svježim grančicama začinskog bilja.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.