width=– 500 g bijelog graha
– 2 zelene paprike
– 1/4 glavice svježeg zelja
– 1 poriluk
– 1 glavica crvenog luka
– 5 češnjeva češnjaka
– 1 stabiljka celera
– 1 mrkva
– 200 g šampinjona
– sol, papar i ostali začini po ukusu

Luk i češnjak očistite i usitnite, celer, mrkvu i šampinjone narežite na sitne kockice. U posoljenu vodu stavite kuhati grah i dodajte zelenu papriku. Nakon 40 minuta kuhanja dodajte, na sitno, narezani kupus i češnjak. Na ulju prodinstajte crveni luk, celer, mrkvu, narezani poriluk i gljive. Sve zajedno dodajte u skuhani grah. Posolite i začinite, te ostavite da se kuha još 20 minuta.Tokom kuhanja prema potrebi dodajte vode. Ako je varivo previše rijetko možete u malo hladne vode razmutiti žlicu brašna i dodati u varivo.

Prethodni članakZagorski uštipci
Sljedeći članakJelo za hladne dane
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.