Paprika mix

21

– crvena mesnata paprika
– kiselo vrhnje
– feta sir
– šunka
– jaja
– mlijeko
– sol
– ulje

Papriku ispecite, oljuštite, očistite od sjemenki i ostavite da se ocijedi. Ocijeđ enu papriku posolite. Umutite jaja, sol, brašno i malo mlijeka da postane gusta smjesa. Papriku uvaljajte u brašno, pa u smjesu od jaja i ispržite na ulju. Ispržene stavite na papirnate salvete da se upije višak ulja. U protvanj složite pohanu papriku, premažite kiselim vrhnjem, stavite tanke listove šunke, pa naredajte feta sir. Isti postupak ponovite još jedanput. Na vrh posložite pohanu papriku i premažite vrhnjem. Prekrijte protvanj pvc folijom i stavite u hladnjak. Ohla đeno narežite na željene oblike.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPajadro
Sljedeći članakBućnica na drugačiji način
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.