Tavica s kiselim kupusom

Sastojci:
75 dag kiselog kupusa, 1 crvenu papriku, 1 luk, 1 režanj češnjaka, 3 žlice suncokretova ulja, 250 ml povrtnog temeljca, 10 dag crvene leće, 2 žlice bundevinih sjemenki, 1/2 svežnjića korijandra, sol, papar, 2 žlice sojina umaka, 1/2-1 žličicu sambal oeleka
Priprema:
Kiseli kupus prerežite, očistite, polovice operite te ih narežite na tanke rezance. Papriku operite, očistite i narežite na štapiće. Luk i češnjak oljuštite te luk nasjeckajte. Ulje ugrijte u velikoj teflonskoj tavi i ispirjajte luk. Zatim dodajte papriku i kratko je popržite. U to istisnite češnjak. Potom ulijte povrtni temeljac te sve kratko zakuhajte. Dodajte kiseli kupus i crvenu leću, promiješajte, poklopite i kuhajte na umjerenoj vatri oko 5 minuta. Sjemenke bundeve kratko nasuho popržite u teflonskoj tavi. Potom maknite sa štednjaka. Svježi korijander operite, protresite i sitno nasjeckajte. Tavici s kiselim kupusom dodajte začinsko bilje i bundevine sjemenke. Na kraju još dobro začinite solju, paprom, sojinim umakom i sambal oelekom. Možete ukrasiti korijandrom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.