Torta od ajvara

35

PRIPREMITE:

Za tijesto od špinata:
4 jaja
4 žlice brašna
300 g špinata
1 dl vrhnja
prašak za pecivo
sol
papar

Za kremu:
500 g kravljeg sira
3 žlice ajvara
1 češanj češnjaka

Za punjenje u sredini:
3 palačinke
150 g šunke
150 g gaude

PRIPREMA

Zeleno tijesto

Bjelanjke odvojite od žumanjaka te ih istucite u čvrsti snijeg. Izmiksajte žumanjke i dodajte usitnjeni špinat,brašno, vrhnje i prašak za pecivo. Začinite solju i paprom.Lagano izmiješajte obje smjese. U posudu za pečenje stavite papir i ulijte smjesu. Pecite na 200ºC dok ne porumeni.

Priprema kreme:

Sir izmiješajte s ajvarom i usitnjenim češnjakom. Posložite po palačinkama 3 lista šunke i naribanu gaudu. Zarolajte.

Slaganje torte: Pečeno tijesto razrežite na pola. Na pladanj stavite prvo tijesto. Namažite ga polovicom kreme, na kremu složite tri palačinke, jednu do druge s malo praznina, da bi se popunilo kremom. Palačinke premažite preostalom kremom od ajvara i poravnajte. Prekrijte ga drugim tijestom. Blago pritisnite i stavite u hladnjak da se stisne.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZaštita vinove loze od najvažnijih bolesti i štetnika
Sljedeći članakIstarska maneštra sa slanutkom
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.