width=– 3 tikvice
– 7 jaja
– 15 dag brašna
– sol, papar
– 130 dag rajčica
– 15 dag sira (Gaude)
– 2 češnja češnjaka
– 3 dag naribanog parmezana
– 6 žlica maslinovog ulja
– 2 žlice pinjola
– nekoliko listića bosiljka

Tikvice operite i naribajte, dodajte žumanjke i brašno, sol i papar. Istucite bjelanjke i dodajte smjesi. Smjesu stavite na papirom za pečenje obložen lim i pecite 25 minuta na 200 ºC. U međuvremenu ogulite rajčice, prepolovite i odvojite od mesa. Meso rajčica nasjeckajte na komadiće i protisnite kroz sito. Naribajte gaudu. Izvadite biskvit iz pećnice, namočite ga sokom od rajčice, te po njemu raspodijelite sir i komadiće rajčice. Zarolajte biskvit uz pomoć papira za pečenje i vratite u pećnicu. Pecite još 20 minuta na 180º C. Za to vrijeme usitnite češnjak, parmezan, bosiljak, maslinovo ulje i pinjole. Dodajte sol i papar, te poslužite uz biskvit.

Prethodni članakLjutiti ramstek
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.