Juha od jetrice

79

250 g teleće jetrice

40 g brašna

2 žemlje

120 g maslaca

1 vezicu povrća za juhu

1,5 l bistre juhe od mesa

sol

papar

4 kriške bijeloga kruha

Operite i posušite jetricu pa je narežite na tanke ploške, stavite brašno na tanjur u uvaljajte ploške jetrice. Narežite žemlje na sitne kockice. Zagrijte 60 g maslaca i na njemu popržite ploške jetrice, a potom i kockice žemlje. Izmiksajte jetricu i žemlje. Očistite, operite i narežite na komadiće povrće za juhu. Bistru juhu od mesa, pire od jetrice i povrće za juhu lagano kuhajte oko 40 minuta. Potom protisnite kroz gustu cjediljku. Začinite solju i paprom. Narežite bijeli kruh na kockice. Zagrijte preostali maslac pa na njemu propržite kockice kruha da dobiju zlatnožutu boju. Servirajte uz juhu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakKoljenica na bavarski način
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.