Tijesto
– 7 dag maslaca
– 2,5 dag šećera
– 2 jaja
– 50 ml bijelog vina
– cimet
– sol
– 1,5 l ulja
Krema
– 50 dag Ricotta sira
– 20 dag marcipana
– 25 dag jagoda
– 1 limun
– 1 mahuna vanilije
– 150 ml šlaga
– 2 žlice šećera u prahu

Izradite tijesto od šećera, maslaca, jaja, vina, brašna i prstohvata soli. Zamotajte ga u celofan i stavite 2 sata u hladnjak. Nakon toga izvaljajte tijesto na debljinu od 3 mm i izrežite 10 – 12 kvadratića. Namastite lim i stavite na njega tijesto. Izmutite jaje i njime namažite krajeve tijesta, te ih spojite. Zagrijte ulje, te u njemu pržite tijesto oko 3-4 minute. Stavite ga na papir da upije masnoću. Za kremu procijedite sir, naribajte marcipan i koru od limuna, nasjeckajte jagode, očistite mahunu od vanilije i istucite vrhnje. Sve sastojke stavite u zdjelu i izmiješajte sa žlicom šećera u prahu. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu, te napunite tijesto.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakRumlice
Sljedeći članakSchwarzwald rolada
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.