Bijelo tijesto:
✦ 5 bjelanjaka
✦ 15 dag šećera
✦ 15 dag kokosovog brašna
✦ 2 žlice oštrog brašna
✦ 2 žlice limunovog soka

Tamno tijesto:
✦ 5 bjelanjaka
✦ 15 dag šećera
✦ 15 dag mljevenih oraha
✦ 6 dag čokolade u prahu
✦ 3 žlice oštrog brašna

Krema:
✦ 10 žumanjaka
✦ 15 dag šećera u prahu
✦ 3,5 dcl mlijeka
✦ 7,5 dag glatkog brašna
✦ 2 vanilin šećera
✦ 18 dag margarina

Priprema bijelog tijesta: Napraviti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer, i umiješati ostale sastojke laganim miješanjem. Peći na 160 °C, 15-20 minuta.

Priprema tamnog tijesta: Isti postupak kao i s bijelim tijestom.

Priprema kreme: Odvojiti 2 dcl mlijeka i staviti da zakuha. Izmiješati 1,5 dcl mlijeka i ostale sastojke osim margarina i zakuhati u kipuće mlijeko. Miješati nekoliko minuta na vatri da se zgusne. Dok se krema hladi povremeno je promiješati da se ne stvori korica. U ohlađenu kremu umiješati omekšali margarin.

Slagati: Bijeli biskvit, pola kreme, tamni biskvit, pola kreme. Kolač posuti kokosovim brašnom.

Savjet: Kokosovo brašno možete samljeti u multipraktiku da se biskvit ne mrvi.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakRaspucanci
Sljedeći članakKućni prijatelji
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.