PRIPREMITE:
10 dag čokolade za kuhanje
12 dag maslaca
20 dag šećera
malo soli
samljevenog cimeta
naribane  limunove korice
6 žutanjaka
6 bjelanjaka
15 dag brašna
20 dag gorkaste čokolade
2 jaja
40 dag šećera u prahu
12 dag maslaca
3 žlice ruma

Lim obložite papirom za pečenje i namažite ga maslacem. Zagrijte pećnicu na 180°. Stavite čokoladu da omekša, ali ne i zagrije. Miješajte maslac s polovicom kolicine šećera i začinima da se počne pjeniti, zatim umiješajte žutanjke i omekšanu čokoladu. Istucite snijeg od bjelanjaka i preostalog šećera, pa ga zajedno s prosijanim brašnom umiješajte u tijesto. Stavite tijesto u lim, pecite ga 20 minuta. Topli ispečeni kolač iskrenite na krpu posutu šećerom. Kolač vodoravno prerežite i pustite da se ohladi. Miješajte jaja sa šećerom i naribanom čokoladom, dodajte omekšanu masnoću i rum. Polovicu tijesta namažite čokoladnom kremom, na nju polegnite drugu polovicu, pa i u nju namažite kremom.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakČarobne zvjezdice
Sljedeći članakLupina – neopravdano zapostavljena
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.