SASTOJCI ZA 18 SAVITAKA:

12 dag sirovog marcipana,

10 dag šećera u prahu

3 dag brašna

4 bjelanjka

1/2 žličice samljevenog cimeta

naribana limunova korica

4 žlice slatkog vrhnja

10 dag čokolade za kuhanje

0,5 l slatkog vrhnja 

Miješajte bjelanjke, šećer, marcipan, brašno, cimet i li munovu koricu da dobijete glatku smjesu. Ostavite je preko noći u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Dva lima za pečenje debelo namažite maslacem i pospite brašnom. U tijesto umiješajte vrhnje, ravnomjerno ga razvucite na oba lima i pecite tri do četiri minute na srednjoj prečki da postane svijetlosmeđ e. Kolutićem za rezanje tijesta narežite ispečeno tijesto na kvadrate 11×11 cm. Vratite tijesto u pečnicu da kvadrati postanu prhki i smeđ i. Još vruće vadite odmah iz lima i zavijte oko debele drške drvene kuhače. Rubove stisnite, skinite svitak sa drške i pustite da se ohladi. Premažite svitke otopljenom čokoladom, pa ih s oba kraja ispunite slatkim tučenim vrhnjem.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKokosova pita
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.