Drugačiji kolač od jabuke

65

Biskvit
– 4 jaja
– 8 žlica šećera
– 9 žlica brašna
– 6 žlica ulja
– 1/2 praška za pecivo

Nadjev
– 2 pudinga od vanilije
– 2dcl vode
– 10 dag šećera

Bijela glazura
– 3 bjelanjka
– 20 žlica šećera
– voda

Umutite jaja i šećer, zatim dodajte ostale sastojke. Smjesu stavite na lim podmazan uljem i posut brašnom i pecite 30 min na 180 ºC. U međ uvremenu jabuke ogulite i izrežite na ploške. Stavite ih kuhati s vodom i šećerom dok skroz ne omekšaju. Izvadite ih, procijedite, a u ostatku vode skuhajte 2 pudinga od vanilije. U dobiveni puding umiješajte ocijeđ ene jabuke, te prelijte preko biskvita. Kad se kolač ohladi premažite ga bijelom glazurom koju ćete dobiti na način, da ulupate čvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da se pokrije šećer) skuhajte šećer da se otopi i zatim vruće polako ulijevajte u gotov snijeg stalno miksajući.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKalifornijska torta od karamele i oraha
Sljedeći članakMesni kolač
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.