Biskvit:
– 120 g maslaca
– 80 g šećera
– 2 jaja
– 70 ml grčkog jogurta
– 30 g kakaa
– 1 žličica mljevene kave
– 2 žličice arome vanilije
– 120 g glatkog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 70 ml ulja
– ribana korica limuna
– rum
Tamna krema:
– 100 g tamne čokolade s 55-70% kakaa
– 100 ml vrhnja za šlag
– ribana korica od pola limuna
Svijetla krema:
– 100 g bijele čokolade
– 200 ml vrhnja za šlag
– sok od 1 limuna
Za pripremu biskvita: izmiksati omekšali maslac sa šećerom, dok ne postane kremast i pobijeli. U drugu posudu pomiješati jaja, jogurt, naribanu koricu limuna i ekstrakt vanilije dok se sastojci ne sjedine, potom umiješati u maslac. Zatim u smjesu dodati kakao, brašno i prašak za pecivo. Miksati dok se sve ne sjedini, te staviti u pećnicu na 160ºC 35-40 minuta. Mlaki biskvit preliti s mješavinom ruma i mlijeka, i zatim ostaviti u hladnjaku. Svijetlu kremu napraviti tako da se 20 ml vrhnja za šlag ulije u posudu na vatri i dodaje sjeckana bijela čokolada. Miješati dok se čokolada ne otopi, zatim dodati sok od limuna. Istući preostalih 180 ml vrhnja za šlag, pa dvije žlice tučenog šlaga dodati u topljenu čokoladu, pa sve promiješati. Polovicu kreme premazati po biskvitu, potom staviti u hladnjak. Za tamnu kremu otopiti čokoladu, dodati ribanu koricu limuna, te izmiksati šlag do pola. Dodati čokoladu i izmiksati šlag do kraja. Pažljivo premazati preko svijetle kreme, zatim staviti u hladnjak da se krema stisne, pa premazati ostatak svijetle kreme i vratiti u hladnjak. Kad kreme očvrsnu posipati s mješavinom kakaa u prahu i šećera u prahu.