mjera je čaša od 250 ml
– 1 i 1/3 čaše brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 mala žličica sode bikarbone, cimeta po ukusu
– 1 čaša pirea od bundeve
– 2 jajeta
– 3/4 čaše šećera
– 1/2 čaše mlijeka
– 1/3 čaše ulja
– vanilin šećer
– 1 i 1/2 čaša sjeckanih krušaka za premaz
– 1/2 čaše omekšanog maslaca
– 3/4 čaše šećera u prahu
– 1/2 čaše krem sira
– malo čokolade za dekoraciju

Ispeći pola bundeve i napraviti pire. Kruške ogulite i isjecite na manje kockice. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo cimeta. Izmiksajte jaja i šećer, dodajte pire od bundeve, mlijeko, ulje, vanilin šećer, umiješajte brašno i na kraju dodajte kruške. Kalup za kolače obložite papirom za pečenje, smjesu sipajte u kalup i stavite peći u pećnicu na 180 °C oko 35 min. Za preljev umutite omekšali maslac i šećer u prahu da postane pjenast, dodajte krem sir i nastavite s miksanjem dok se ne dobije lagana smjesa. Ohlađ eni biskvit premažite smjesom i ukrasite otopljenom čokoladom.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakBananko torta
Sljedeći članakRoščići sa šunkom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.