PRIPREMITE:
35 dag mekog margarina
25 dag šećera
jaje
27 dag brašna
300 ml kondenziranog mlijeka
60 ml tekućeg meda
20 dag tamne čokolade
7,5 dag bijele čokolade
3 dag rastopljenog margarina

25 dag maslaca i šećer miksajte dok ne postanu kremasti. Dodajte jaje i brašno pa miksajte dok ne nastane mekano tijesto. Ulijte u pekač koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180º C. Za preljev otopite preostali maslac, dodajte šećer pa ga karamelizirajte. Ulijte kondenzirano mlijeko, umiješajte med i zakuhajte. Masu kuhajte oko 20 minuta da se formira gusti karamel preljev. Pečeno tijesto ravnomjerno prelijte preljevom i ostavite da se potpuno ohladi. Rastopite tamnu čokoladu s maslacem i prelijte kolač. Rastopljenom bijelom čokoladom ukrasite kolač.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakTorta od marelica i sira
Sljedeći članakBranje, sušenje, čuvanje i upotreba ljekovitog bilja
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.