Kokosova pita

81

TIJESTO:

150 g brašna

100 g margarina

50 g šećera u prahu

1 žumanjak

1 žličica praška za pecivo

limunova korica

20 g sitno mljevenog kokosovog brašna

KREMA:

250 ml mlijeka

50 ml slatkog vrhnja

pola štapića vanilije

2 žumanjka

50 g šećera

20 g praška za vanilin puding

5 g škroba

10 g maslaca

30 g sitno mljevenog kokosovog brašna

 

ČOKOLADNA GLAZURA:
150 g bijele čokolade

75 ml slatkog vrhnja

kokosovo brašno 

TIJESTO: Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto, omotajte ga u plastičnu foliju i stavite na hladno. Ohla đeno tijesto razvaljajte na 3 mm i njime obložite model za pite promjera 22 cm. Tijesto pecite 10 minuta na 180 °C.
KREMA: štapić vanilije prerežite po dužini, postružite sredinu i stavite ga u 4 dl mlijeka da zakuha. Pokrijte i pustite da odstoji 15 minuta. Žumanjke i šećer dobro izmiksajte i dodajte 1 dl hladnog mlijeka. škrob i prašak za puding promiješajte. Dodajte slatko vrhnje i procijeđ eno kuhano mlijeko te kremu kuhajte oko 3 minute. Zatim dodajte kokos i maslac te kremom premažite pečenu podlogu od tijesta. Sve zajedno pecite još 25 minuta na 180 °C. Pečenu pitu ohladite i na nju stavite glazuru.
ČOKOLADNA GLAZURA: Slatko vrhnje zakuhajte i dodajte bijelu čokoladu. Miješajte da se čokolada rastopi. S tako pripremljenom glazurom premažite pečenu pitu. Po vrhu pospite kokosom i ohladite pitu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakStara čokolada torta
Sljedeći članakDomino štapići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.