TIJESTO:
150 g brašna
100 g margarina
50 g šećera u prahu
1 žumanjak
1 žličica praška za pecivo
limunova korica
20 g sitno mljevenog kokosovog brašna
KREMA:
250 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja
pola štapića vanilije
2 žumanjka
50 g šećera
20 g praška za vanilin puding
5 g škroba
10 g maslaca
30 g sitno mljevenog kokosovog brašna
ČOKOLADNA GLAZURA:
150 g bijele čokolade
75 ml slatkog vrhnja
kokosovo brašno
TIJESTO: Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto, omotajte ga u plastičnu foliju i stavite na hladno. Ohla đeno tijesto razvaljajte na 3 mm i njime obložite model za pite promjera 22 cm. Tijesto pecite 10 minuta na 180 °C.
KREMA: štapić vanilije prerežite po dužini, postružite sredinu i stavite ga u 4 dl mlijeka da zakuha. Pokrijte i pustite da odstoji 15 minuta. Žumanjke i šećer dobro izmiksajte i dodajte 1 dl hladnog mlijeka. škrob i prašak za puding promiješajte. Dodajte slatko vrhnje i procijeđ eno kuhano mlijeko te kremu kuhajte oko 3 minute. Zatim dodajte kokos i maslac te kremom premažite pečenu podlogu od tijesta. Sve zajedno pecite još 25 minuta na 180 °C. Pečenu pitu ohladite i na nju stavite glazuru.
ČOKOLADNA GLAZURA: Slatko vrhnje zakuhajte i dodajte bijelu čokoladu. Miješajte da se čokolada rastopi. S tako pripremljenom glazurom premažite pečenu pitu. Po vrhu pospite kokosom i ohladite pitu.