Kremasti kolač od limuna

42

Tijesto
– 5 jaja
– 20 dag šećera
– 12,5 dag brašna
– 12,5 dag škroba
– 1 žlica praška za pecivo
– 9 dag margarina
– prehrambena boja

Krema od limuna
– 300 ml mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 4 žlice šećera
– 5 dag svinjske masti
– 20 dag margarina
– sok jednog limuna
– korica limuna
– šećer u prahu

Glazura
– 1 bjelanjak
– 10 dag šećera u prahu
– žlica soka od limuna
– 10 dag svinjske masti

Za biskvit izmutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, škrob, prašak za pecivo i koricu od limuna. Nakon toga rastopite margarin, ostavite ga da se ohladi i umiješajte u tijesto. Prepolovite tijesto, i jednu polovicu obojite prehrambenom bojom po želji. Tijesto pecite 5-7 minuta na 250 ºC. Za kremu skuhajte puding prema uputama na vrećici (smanjite malo udio mlijeka). Dodajte mast i ostavite da se ohladi. Izradite margarin, limunov sok i koru te dodajte pudingu uz stalno miješanje. Na kraju dodajte šećer u prahu i nanesite smjesu na sad već ohla đeni biskvit, te preklopite drugim biskvitom. Sve zajedno prelijte glazurom koju ćete dobiti tako da istućete bjelanjak zajedno sa šećerom u prahu, dodate sok od limuna i rastopljenu mast. Stavite kolač u hladnjak i poslužite tek sljedeći dan.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKolač od lješnjaka s voćem
Sljedeći članakČokoladni nered
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.