Pripremite za tijesto:

4 jaja
4 žlice šećera
2 žlice brašna
žlica krupice
vrećica praška za pecivo
4 žlice mljevenih oraha

Pripremite za kremu:

100 g šećera
80 g gustina
2 dl soka od ananasa
2 dl slatkog vrhnja
6 kolutića ananasa
2 vrećice glazure za tortu (20 g)
čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema tijesta:

Izmiksajte bjelanjke, dodajte žutanjke i šećer i miksajte još malo. Dodajte brašno, krupicu, prašak za pecivo i mljevene orahe pa kuhačom sve dobro promiješajte. Smjesu stavite u veći lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohla đeno tijesto prepolovite.

Priprema kreme:

Pomiješajte vodu i šećer, stavite da zavri pa dodajte gustin razmućen u soku od ananasa. Nastavite kuhati dok se ne zgusne. Ostavite kremu da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag, a ananas narežite na kockice. U ohla đenu kremu umiješajte šlag i kockice ananasa, pa je premažite preko prvog tijesta i poklopite drugim. Pripremite glazuru prema uputama s vrećice i prelijte je preko tijesta. Sve ukrasite mrvicama čokolade. 

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakŠarene kocke
Sljedeći članakČokoladna torta s jagodama
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.