Orahove kocke

79
Orahove kocke

Sastojci:
3 žlice instant kave u prahu
1 žlicu kakaa
0,75 dl vrhnja
20 dag margarina + za lim
14 dag šećera
1/2 žličice cimeta u prahu
1 jaje + 1 žumanjak
25 dag brašna + za lim
5 dag škrobnog brašna
1 prašak za pecivo
10 dag nasjeckanih oraha
30 dag čokolade u prahu
Za ukras:
krupni šećer
polovice oraha

Priprema:
Zagrijavajte vrhnje s kavom i kakaom da se otopi. Istucite jaje i žumanjak sa šećerom, primiješajte otopljeni maslac, te smjesu kave i kakaa. Posebno pomiješajte oboje vrste brašna s praškom, orasima i cimetom, pa umiješajte smjesi. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 °C. Odmah narežite na kvadrate, ali ostavite u limu. Otopite čokoladu na pari, zalijte tople kocke, posipajte krupnim šećerom. Na svaku kocku stavite polovicu oraha.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.