10 dag maslaca
1 vanilin-šećera
12 dag šećera
malo soli
4 žumanjka
sok od 1, a naribane korice od 2 naranče
4 bjelanjka
9 dag brašna
3 dag škrobnog brašna
10 dag oguljenih samljevenih badema
20 dag marmelade od naranče
20 dag šećera u prahu
4 žlice narančinog soka
Za lim:
maslac
brašno
Lim za pečenje namaslite i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu na 200°. Pomiješajte maslac sa vanilin šećerom, polovicom količine šećera i solju. Malo po malo umiješajte žutanjke, sok i koricu od naranča. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i preostalog šećera, pa umiješajte u smjesu od maslaca. Dodajte brašno, škrobno brašno i bademe koje ste prethodno međusobno pomiješali. Uspite tijesto u lim i razmažite ga da bude debelo l cm, pa ga pecite deset minuta. Ostavite tijesto da se hladi najmanje dva sata, zatim ga jednolično vodoravno prerežite. Donju polovicu namažite marmeladom, pa na nju polegnite gornju. šećer u prahu pomiješajte s narančinim sokom, pa premažite tijesto.