PRIPREMA KORE:
• 4 bjelanjka
• 40 dag šećera u prahu
• 2 žlice šećera
• 5 žličice gustina
• 1 žlica limunovog soka

  KREMA
• 9 žumanjka
• 10 žlica šećera
• 1 vanilin šećer
• 6 dl mlijeka
• 6 žlica brašna
• 5 dag sitno sjeckanih jagoda
• 20 dag maslaca
• 5 dl slatkog vrhnja

Umutite bjelanjke i postupno dodajite šećer u prahu, zatim dodajte žlicu šećera, gustina, te limunov sok i miksajte. Smjesa je gotova kada postane dosta gusta. Podijelite smjesu da dobijete 10 kora. Stavite ih na lim i papir te sušite 1 sat i pol na 120 ºC. Za kremu izmutite žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i brašno, te kuhajte dok se ne zgusne. U napola ohla đeno dodajte jagode, a kad se krema sasvim ohladi, umiješati i izrađ eni maslac. Napunite kore kremom. Zadnju koru možete premazati marmeladom ili glazurom od jagoda.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMak kocka
Sljedeći članakŠah – mat torta
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.