Za tijesto (za 50 – 60 komada):
– 25 dag glatkog brašna
– 5 žlice masnijeg slatkog vrhnja
– 10 dag šećera u prahu
– 2 žumanjka
– 10 dag maslaca

Za nadjev:
– 20 dag mlijevenih oraha
– 2 bjelanjka

Dobro izmiješajte brašno, vrhnje i žumanjke. Dodajte maslac, narezan na listiće, polovicu šećera i zamijesite glatko tijesto. Omotajte plastičnom folijom i stavite u hladionik na dva sata. Za nadjev istucite bjelanjke, primiješajte šećer i orahe. Razvaljajte tijesto i izrežite krugove, promjera 8 cm. Sve prepolovite. štrcaljkom nanesite nadjev od oraha na polukrugove i savijte u tuljke. Poslažite ih na lim, pokriven masnim papirom. Pecite 20 minuta u pećnici, zagrijanoj na 180º C.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBožićni češer
Sljedeći članakBožićne kuglice
Alen
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.