PRIPREMITE:
300 g krumpira
20 g svježeg kvasca
60 ml tople vode
3 žumanjka
70 g maslaca
1 žlicu konjaka
1 žlicu kiselog vrhnja
300 g pšeničnog glatkog brašna
1 žličicu soli
100 g kuhane šunke
ulje za duboko prženje
Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite i propasirajte. Kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite stajati oko 10 minuta. Žumanjke i maslac pjenasto izmiješajte, dodajte konjak, vrhnje, brašno pomiješano sa solju, uzdignuti kvasac i propasirani krumpir. Sve dobro izmiješajte tako da dobijete glatko tijesto. Pripremljeno tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte. Pomoću većeg kalupa izrežite krugove. Na polovicu krugova stavite sitno narezanu šunku i prekrijte ih drugim polovicama krugova. Pomoću manjeg kalupa izrežite krafne i ostavite pokrivene da se dižu dok se volumen ne udvostruči. Pripremljene krafne okrenite tako da gornju stranu krafne uronite u duboko zagrijano ulje. Posudu poklopite i pržite do zlatno žute boje. Posudu potom otklopite, krafnu okrenite i drugu stranu ispecite do zlatno žute boje. Pečene krafne izvadite na upijajući papir i pospite parmezanom.