Pročitala sam članak u vezi klica, te kako za proizvodnju istih treba koristiti organsko sjeme. Mi imamo OPG i bavimo se uzgojem povrća, i interesira nas uzgoj nečeg malo drukčijeg. Tako smo došli na ideju klica, međutim shvatili smo da je ta proizvodnja prezahtjevna za nas u ovom trenutku. Daljnim istraživanjem zainteresirala nas je proizvodnja microgreens povrća. Skupili smo dovoljno informacija i osmislili način proizvodnje koji bi za početak bio najlakši, ali problem nam predstavlja sjeme. Pošto i to sjeme mora biti organsko, ne nailazimo na nikakve informacije gdje bi isto mogli kupiti, osim u inozemstvu, i to pretežno u SAD. Zbog zakonskih propisa ne možemo ga naručiti. Da li možda imate saznanja gdje bi se ono moglo nabavljati ili neke druge korisne informacije?
Za nabavu organskog sjemena možete kontaktirati sljedeće adrese: Bejo Zaden d.o.o., Soblinečka 14 a, 10 360 Sesvete, tel. 01/6150-155. Ekološko poljoprivredno gospodarstvo Sever, tel. 01/2945-893, 091/720-6502 . Gđa Bernarda Orehovec (biodinamička poljoprivreda), 040/384-052, 098/51-67-18. Ekološko imanje Zrno, 01/272-81-73. Kiš Karmela i Miroslav, 098/421-492, mail: miroslav.kis@inet.hr Mala eko sjemenarna, p.p.225., Pula, www.malaekosjemenarna.com Želim vam puno uspjeha u ekološkoj proizvodnji!

Marija KRANJČEVIĆ, dipl. ing.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakVoćarstvo pitanje br. 119
Sljedeći članakPravni savjeti pitanje br. 364
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.