Sljedeće godine namjeravam posaditi nasad trešanja pa me zanima gdje nabaviti sadnice i knjigu o trešnjama?
Sasvim novu knjigu o uzgoju trešanja napisao je naš poznati voćarski stručnjak dr. Ivo Miljković, profesor Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Potražite je pod naslovom: Ivo Miljković – Trešnja. Ako još nije stigla na police knjižara u Dubrovniku tražite da je naruče ili je nabavite iz Zagreba. Sadnice trešanja malog rasta potražite u Vama najbližim rasadnicima – Čibača, Prud
Metković, Dominant Metković, Vibor Žrnovnica, Kaštela coop Kaštel Stari. Kako ne bi ostali bez sadnica, rezervirajte ih što prije i ako je potrebno, platite kauciju. O cijenama je teško govoriti tako daleko unaprijed.

Prethodni članakKako se riješiti zlatnih mara?
Sljedeći članakHoćemo li proizvoditi ili samo piti rakiju?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.