Home Povrće Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća

Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća

49,00kn

Autor(i) doc. dr. sc. Božidar Benko, mr. sc. Milorad Šubić
Opseg 88 str. u boji
Uvez broširani
Godina izdanja 2017.
Drugi priručnik iz biblioteke Hrvatsko povrće koji obrađuje uzgoj krumpira, batata, čičoke, te egzotičnijih kultura: jama i đumbira, dati će sve odgovore vezane uz cjelokupnu tehnologiju proizvodnje te zaštitu od najčešćih biljnih bolesti i štetnika koji se mogu pojaviti na navedenim kulturama, ali i korova koji mogu predstavljati značajan problem u proizvodnji. Je li i na koji način moguće proizvoditi navedeno povrće u RH, odgovoriti će vam ovaj sistematizirani priručnik.
Kategorija:

Opis

Autori, vrhunski stručnjaci, uz opis agroekoloških i agrotehničkih uvjeta, naglašavaju važnost plodosmjene, odabira certificiranog sjemenskog materijala, spominju značaj, hranidbenu i zdravstvenu vrijednost opisanih kultura te morfološka svojstva pojedinih dijelova biljaka. Nadalje, u priručniku su opisani praktični savjeti vezani uz hraniva i gnojidbu, sortiment, njegu, važnost navodnjavanja, proizvodnju presadnica, sadnju te mehanizaciju koja se koristi kod gomoljastog povrća. Važna stavka u cjelokupnom procesu proizvodnje jest dorada, pakiranje i skladištenje navedenih kultura koje su opisane u ovom priručniku. Vodič za prepoznavanje bolesti, štetnika i korova na krumpiru, batatu, čičoki, jamu i đumbiru proizvođačima, ali i hobistima će znatno olakšati proizvodnju i osigurati im pravovremenu prevenciju i usmjeriti ih na pravilno korištenje sredstava za zaštitu bilja, tj. pesticida.

Sadržaj

Dodatne informacije

Težina 0.22 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *