Gospodarski list d.d. i Zagrebački velesajam d.o.o. u zajedničkoj suradnji i ove godine organiziraju dugoočekivanu sajamsku manifestaciju CROAGRO 2021. međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije u Zagrebu, na prostoru Zagrebačkog velesajma.

Niti pandemija, niti potresi nisu umanjili želju organizatora, a na poticaj mnogobrojnih izlagača i zainteresiranih posjetitelja, da se ova značajna poljoprivredna manifestacija održi i u 2021.godini i to od 25.-28. studenoga.

Uoči početka adventa uz novi optimizam i u predblagdanskom ruhu i veselom ozračju, opet će u paviljonima Zagrebačkog velesajma zavladati moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, kao i mnoštvo izlagača koji će poljoprivrednicima, ali i onima koji će to tek postati, ponuditi sve što im je potrebno u poljoprivrednoj proizvodnji. Ovo je novi povratak poljoprivrednog sajmovanja u naš glavni grad, kojim organizatori žele postaviti najviše standarde i učiniti da ova manifestacija bude najznačajniji poljoprivredni događaj u Republici Hrvatskoj i šire, idućih godina i desetljeća.

U doba globalne pandemije, ali ujedno i brzog razvoja tehnoloških inovacija i svekolikog napretka poljoprivrede, kao i sve zahtjevnijeg tržišta i rastuće konkurencije, nastup i predstavljanje tvrtki i svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije na poljoprivrednim sajmovima dobiva posebnu važnost.

Gospodarski list, kao najstariji i najpopularniji hrvatski časopis specijaliziran za poljoprivrednu proizvodnju, kroz tri stoljeća prati i sudjeluje u razvoju hrvatske poljoprivrede, donoseći na svojim stranicama najnovija saznanja i informacije iz svijeta kako bi domaći proizvođači išli ukorak sa svjetskim trendovima i dostignućima.

Zagrebački velesajam, s portfoliem od 20 vlastitih sajamskih projekata i više od 100 događanja kroz godinu te statusom jednog od osnivača Svjetske unije organizatora sajmova – UFI, već je više od stoljeća dio međunarodnog identiteta Grada Zagreba, a kao vodeći sajamsko-kongresni integrator i jedan od akceleratora nacionalnog gospodarstva predstavlja komunikacijsku platformu za promidžbu razvoja svih gospodarskih grana Republike Hrvatske.

Program ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma CROAGRO 2021, obiluje brojnim sadržajima, uz razne popratne manifestacije promotivno-prodajnog-kongresnog karaktera, tako da će svatko moći na sajmu naći nešto zgodno i korisno za sebe, svoju obitelj ili svoju gospodarsku djelatnost.

Pogledajte kako nam je bilo na prošlom CroAgru

Proteklih mjeseci svi smo bili pomalo u strahu što nas očekuje u budućnosti, ali kao što iza svakog nevremena i kiše dolazi sunce, tako je i sajam CROAGRO 2021 novo svjetlo i putokaz u poljoprivredi.

DOĐITE NA CROAGRO 2021. OD 25. – 28. STUDENOG I ZAVIRITE U BUDUĆNOST POLJOPRIVREDE!

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakJesenska obrada tla – priprema vrta za zimu
Sljedeći članakImate li sigurne ljestve?
gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.