Bijeli nugat s bademima

62

– 30 dag očišćenih badema
– 10 dag meda
– 8 dag glukoznog sirupa
– 25 dag šećera
– 2 bjelanjka
– 1/2 žlicice cimeta
-1 žlicica arome vanilije
– oblatne po želji
– šećer u prahu

Bademe prepržite i ostavite da se ohlade, oblatne posložite na lim. Med, glukozu i šećer pomiješajte sa 100 ml vode, prokuhajte, te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Bjelanjke istucite, dodajte im cimet i vaniliju. Lagano umiješajte još toplu smjesu s medom. Miješajte oko 25 minuta i ostavite da se hladi. Dodajte bademe. Smjesu nanesite na oblatne te novim slojom oblatnih nanovo prekrijte smjesu. Sve zajedno poklopite limom i stavite teret na gornji lim, kako bi se nugat preko noći mogao ohladiti i stvrdnuti. Nugat izrežite u 3 x 5 cm velike komade i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKolač od čokolade
Sljedeći članakTorta Saint Honore
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.