Kora:
12 smrvljenih keksa
3 žlice margarina

Krema:
veliki paket kremastog sira
2/3 šalice Nutelle
1 žlica ekstrakta od vanilije
1 pakiranje smrznutog šlaga
ukrasna krema ili tučeno vrhnje po želji
čokoladne mrvice
mrvljeni bademi, lješnjaci ili orasi

U zdjelici pomiješajte smrvljene kekse i margarin u jednoličnu smjesu. Ravnomjerno razdijelite u posudice i žlicom potisnite na dno. U velikoj zdjeli dobro izmiksajte kremasti sir i Nutellu električnim mikserom, a zatim dodajte smrznuti šlag i žličicu ekstrakta od vanilije i nastavite miješati. Raspodijelite u šalice i oblikujte, a zatim pokrijte posudice folijom i ostavite barem dva sata u frižideru prije posluživanja. Izmiksaj tučeno vrhnje i stavi na desert prije samog posluživanja. Posipajte čokoladnim mrvicama, orasima, lješnjacima i bademima i uživajte!

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakSlana pogača
Sljedeći članakČeški kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.