• 4 dag svježeg kvasca
• 10 dag margarina
• 5 dag šećera
• 3 žumanjka
• limunova korica
• rum
• vanilin šećer
• 5 dag grož ica
• 30 dag brašna
• 2 dl mlijeka
• 3 žlice vrhnja
• šećer u prahu za posipavanje
Kvasac razmutite s malo šećera, brašna, 1 čašom mlijeka i stavite na toplo da se digne. Margarin, šećer i žumanjke pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno, vrhnje i mlijeko, dignuti kvasac, limunovu koricu, malo soli, ruma, vanilin šećer i grožđ ice. Smjesu dobro izmiješajte kuhačom i stavite dizati na toplo, u kalupu namazanom margarinom. Ugrijte pećnicu i pecite oko 50 minuta na 180 °C. Pečeni kuglof istresite na tanjur ili poslužavnik i posipajte šećerom u prahu.