Kuglof

63

• 4 dag svježeg kvasca
• 10 dag margarina
• 5 dag šećera
• 3 žumanjka
• limunova korica
• rum
• vanilin šećer
• 5 dag grož ica
• 30 dag brašna
• 2 dl mlijeka
• 3 žlice vrhnja
• šećer u prahu za posipavanje

Kvasac razmutite s malo šećera, brašna, 1 čašom mlijeka i stavite na toplo da se digne. Margarin, šećer i žumanjke pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno, vrhnje i mlijeko, dignuti kvasac, limunovu koricu, malo soli, ruma, vanilin šećer i grožđ ice. Smjesu dobro izmiješajte kuhačom i stavite dizati na toplo, u kalupu namazanom margarinom. Ugrijte pećnicu i pecite oko 50 minuta na 180 °C. Pečeni kuglof istresite na tanjur ili poslužavnik i posipajte šećerom u prahu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakVrhunski užitak
Sljedeći članakČokoladna jaja
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.