Čokoladna zvijezda

46

– 2 žlice čokoladnih mrvica
– 20 dag šećera
– 1 vanilin-šećer
– 5 jaja
– malo soli
– 8 dag brašna
– 5 dag zobenih pahuljica (s okusom čokolade)
– 5 dag kakaa
– 1 žličicu instant kave u prahu
– 1,5 žličicu praška za pecivo

Za kalup
– maslac
– zobene pahuljice

Za kremu
– 0,5 1 mlijeka
– 5 dag šećera
– 1 vanilin-šećer
– 25 dag bijele čokolade
– 5 dag škrobnog brašna
– 6 žumanjaka

Za ukras
– čokoladne strugotine

Za tijesto istucite bjelanjke s malo soli i 0,7 dl vode. Primiješajte obje vrste šećera, a zatim jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladne mrvice, brašno, smrvljene zobene pahuljice, kakao, instant kavu i prašak za pecivo. Kalup u obliku zvijezde namastite i pospite smrvljenim zobenim pahuljicama. Ulijte tijesto. Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180º C. Za kremu istucite žumanjke s obje vrste šećera, primiješajte škrobno brašno, a zatim pomalo i vruće mlijeko. Tucite na pari da dobijete gustu kremu. Primiješajte naribanu bijelu čokoladu. Potom je izmiješajte mikserom da krema postane glatka i sjajna. Tortu dvaput prerežite; slijepite kremom i namažite po vrhu. Ukrasite čokoladnim strugotinama

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBožićne kuglice
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.