Torta od jogurta i meda

113

Sastojci:
16 dag meda
20 dag bademovih listića
5 dag maslaca ili margarina

Krema:
5 žlica bagremova meda
8 dl jogurta
9 listića želatine
4 dl vrhnja za šlag
1 vrećica vanilin šećera
sok 3 limuna
korica 1 limuna

Za ukras:
limunova korica

Za podlogu torte u posudi zagrijemo med i maslac. Dodamo listiće badema i lagano kuhamo desetak minuta da dobijemo karamel. Posebnu posudu obložimo aluminijskom folijom, namažemo, izlijemo u nju smjesu od badema i ohladimo. Za kremu potopimo želatinu u vodi. Pomiješamo jogurt, med, vanilin šećer, struganu limunovu koricu i limunov sok da dobijemo ujednačenu masu. Istisnemo rastopljenu želatinu i pomiješamo sa smjesom od jogurta. Ostavimo da se ohladi. Kada se počne stvarati žele dodamo tučeni šlag i premažemo tortu. Ostavimo nekoliko sati da se ohladi. Tortu ukrasimo s malo limunove korice.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPita s medom i jabukama
Sljedeći članakKrem juha
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.