Torta od kokosa

87

TIJESTO
– 3 jaja
– 20 dag šećera
– 3 žlice meda
– 18 dag maslaca
– 2 žličice sode bikarbone
– 40 dag oštrog brašna

KREMA
– 25 dag bijele čokolade
– 200 ml slatkog vrhnja
– 15 dag maslaca
– 10 dag kokosovog brašna

Na laganoj vatri otopite med i maslac. Na pari miješajte jaja i šećer mikserom, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodajte toplu mješavinu meda i maslaca, te sodu bikarbonu. Nakon što se svi sastojci povežu, sklonite ih sa štednjaka. Brašno dodajte u nekoliko navrata, miješajući kuhačom. Ostavite da se tijesto ohladi, a zatim napravite 5-7 kora veličine kalupa za tortu. Kore pecite 6-8 minuta na 180 ºC. Za kremu zagrijte slatko vrhnje i dodajte kokosovo brašno, te pustite da se lagano kuha nekoliko minuta. Procijedite da ostane samo aromatizirano vrhnje. U vruće vrhnje dodajte bijelu čokoladu i umiješajte da se čokolada rastopi. Kada se ohladi dodajte pjenasto izrađ en maslac. Kremom premažite kore. Cijeli kolač pospite kokosovim brašnom i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSorbet od limuna
Sljedeći članakTorta od rabarbare
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.