Torta od marelica i sira

0
0

PRIPREMITE: 2 lista biskvita

ZA NADJEV:
650 dag marelica
12 listića želatine
75 dag svježeg kravljeg sira
12 dag šećera
2 vanilin šećera
neprskani limun
6 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
listiće metvice

Želatinu namočite u hladnu vodu. Mikserom dobro izmiješajte ocije đeni sir s obje vrste šećera, te naribanom koricom i sokom limuna. Iscijeđ enu želatinu malo zagrijte i otopljenu umiješajte
u smjesu od sira. Na kraju dodajte 5 dl tučenog slatkog vrhnja. U kalup stavite biskvitni list, na njega rasporedite očišćene marelice (ostavite 6 za ukras). Ulijte nadjev od sira i ostavite 3 sata u hladnjaku. Drugi biskvitni list narežite na 12 kriški. Izvadite tortu, pa po rubu načinite 12 ružica
od preostalog tučenog vrhnja, poslažite polovice marelica. Naslonite kriške biskvita. Pošećerite, ukrasite listićima metvice.

Prethodni članakBajadera
Sljedeći članakKaramel kocke
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.