Torta sa crnom kavom

63
Torta sa crnom kavom

Pripremite:
8 jaja
140 g maslaca
140 g šećera u prahu
140 g čokolade za kuhanje
140 g brašna i brašno za posipanje
2 žlice kuhane kave
0,5 dl ulja
3 dl slatkog vrhnja
Pomiješamo 140 g maslaca sa 70 g šećera u prahu, dodamo 70 g omekšane čokolade i sve dobro promiješamo da nastane jednolična smjesa. Četiri žumanjka i 140 g brašna dobro izmiješamo, a na kraju dodamo snijeg od 4 bjelanjka i sve lagano promiješamo. Pravokutnu posudu za pečenje namažemo uljem i pospemo brašnom te u nju izlijemo jednu kutljaču tijesta i pečemo na 180 °C dok sve lijepo ne porumeni. Na isti način ispečemo 6 biskvita.
Nadjev:
Na pari kuhamo 4 žumanjka, 70 g šećera u prahu, 70 g naribane čokolade i 2 žlice kave. Kad smjesa postane kremasta, maknemo je s vatre i ohladimo. Dodamo stučeno slatko vrhnje. Biskvite premažemo kremom i stavljamo jedan na drugi, a ostatkom kreme premažemo cijelu tortu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.