4. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća “Hrvatsko povrće”

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera, pogledajte ga online.
Poštovani,

_x000D_
_x000D_
_x000D_
Sveti Martin na Muri, od 28. do 30. studenoga, _x000D_
mjesto je i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti,_x000D_
ako želite doznati sve najbitnije informacije o proizvodnji povrća u Hrvatskoj_x000D_
i imati priliku susresti se s proizvođačima povrća_x000D_
i svim tvrtkama i institucijama iz sektora povrćarstva._x000D_
_x000D_

Pozivamo vas na 4. stručni seminar „Hrvatsko povrće“, _x000D_
koji će se održati u prekrasnom ambijentu hotela “Lifeclass Terme Sveti Martin“ 28.11. – 30.11.2018._x000D_
_x000D_

 style=

1. dan SRIJEDA, 28. studeni 2018.

9.00 – 11.00 prijem i akreditacija sudionika
11.00
svečano otvaranje seminara
11:30– 13:00 SEKCIJA 1: Aktualnosti u proizvodnji povrća

Uvodna izlaganja:
Ministarstvo poljoprivrede – Zakonske novosti u poljoprivredi
Podravka, Zdravko Dimač – Razvoj hrvatske poljoprivrede kroz Podravku
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, Sandra Mikinac – Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi – pravni okvir za suzbijanje i borbu protiv nepoštenih trgovačkih praksi
Okrugli stol: Aktualno stanje u povrćarstvu i iskustva nakon 6 mjeseci provedbe Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi
Sudionici:
Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, HUP – Udruga trgovine, Podravka, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna komora, Zajednica udruga hrvatskih povrćara
Moderator:
Martin Vuković (Emisija za selo i poljoprivredu, HRT)

13:00 -15:00 vrijeme za ručak
15:00 – 15:45 Financijska radionica za proizvođače povrća

Izlaganja: HBOR, HAMAG-BICRO, Fine’sa grupa

15.45 – 19:00 1. Regionalni susret proizvođača povrća

Uvodna izlaganja:
15:45-16:00 Zajednica udruga hrvatskih povrćara
16:00-16:15 Gost predavač iz Austrije
16:15-16:30 Gost predavač iz Mađarske
16:30-16:45 Gost predavač iz Slovačke
16:45-17:00 Gost predavač iz Slovenije

17:00:-17:30 Odmor za osvježenje

17:30-17:45 Gost predavač iz Srbije
17:45-18:00 Gost predavač iz Makedonije
18:00-18:15 Gost predavač iz BiH
Okrugli stol:
Mogućnosti i ograničenja hrvatskih i regionalnih proizvođača u plasmanu povrća na regionalnom tržištu i na tržištu EU i iskustva i prednosti udruživanja proizvođača povrća
Sudionici:
Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Podravka, proizvođači iz država u regiji, Hrvatska gospodarska komora
Moderator:
Vlatko Grgurić (Plodovi zemlje, HRT)

21:00 društvena večer – zabavni program (Klub Seminara)

2. dan ČETVRTAK 29. studeni 2018.

09.00 – 11:30 – SEKCIJA 2: Zaštita povrća

Uvodna izlaganja:
09:30 – 09:40 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, dr.sc Zdravka Sever – Pregled zaštitnih sredstava u proizvodnji povrća
09:40 – 09:50 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, dr.sc. Adrijana Novak – Virusne i gljivične bolesti u proizvodnji povrća u 2018.g.
09:50 – 10:00 Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, prof.dr.sc. Mirjana Brmež – Zemljišni štetnici povrća
10:00 -10:10 Agronomski fakultet u Zagrebu, izv.prof. dr.sc. Klara Barić – Povrće, korovi i herbicidi
Okrugli stol: Kako i čime zaštititi proizvodnju povrća od štetnih organizama – trendovi i očekivanja
Sudionici: Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Ministarstvo poljoprivrede, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Zajednica udruga hrvatskih povrćara, CROCPA
Moderatori: izv.prof.dr.sc. Klara Barić (Agronomski fakultet u Zagrebu) i Goran Beinrauch (Gospodarski list)

11.30 – 12:00 – vrijeme za odmor i osvježenje
12:00 – 14.00 – SEKCIJA 3: Novi proizvodi i tehnologije

Uvodno predavanje:
12:00-12:15 Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo – dr.sc Boris Puškar (prezentacija) / Irena Siladi,dipl. ing. – Predstavljanje programa istraživanja i razvoja u sektoru voća i povrća
Izazovi za proizvođače povrća u eri ograničenja primjene pesticida i monitoringa rezidua SZB – Syngenta Agro

Iskustva u ekološkoj proizvodnji povrća – residue free proizvodnja – Bioinput
Učinak organske gnojidbe Plantella Organikom na povrtnim kulturama – Unichem Agro
BASFovi ključni proizvodi u zaštiti povrtnih kultura – BASF
MycoApply- novi proizvod s gljivicama mikorize za razvoj korjenovog sustava, učinkovito usvajanje hranjivih tvari, toleranciju na sušu, zdrave biljke i kvalitetan prinos – Fitopromet
Trianum – upotreba u proizvodnji povrća – Zeleni Hit
Navodnjavanje – jedna od osnovnih agrotehničkih mjera u proizvodnji povrća – Danon
Podrška proizvođačima povrtnih kultura novim rješenjima tvrtke Bayer – Bayer CropScience

14:00 – 16:00 Vrijeme za ručak

16:00 – 17:00 Zaštita povrća oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla – Bureau Veritas
B-mox: Inovativna formula za snažnije sjeme – Bejo Zaden d.o.o
Make sure your storaging techniques for vegeta- bles succeed – AgriRootz
Folijarna prihrana povrća – Colić Trade
Nove formulacije gnojiva kao odgovor na potrebe različitih tipova tla i različitih vrsta povrtlarskih kultura – Elixir Zorka
Kvalitetna proizvodnja povrća od sjetve do berbe uz Agrimatco asortiman – Agrimatco

17:00 – 17:20 Predstavljanje knjige iz edicije Hrvatsko povrće: Proizvodnja korjenastog povrća
17:20 – 17:30 Vrijeme za osvježenje
17:30 – 19:00 SEKCIJA 4. Sjeme i hrvatske autohtone sorte povrća

Uvodna izlaganja:
17:30 – 17:45 Hrvatsko agronomsko društvo – dr.sc.Josip Haramija – Proizvodnja sjemena povrća u Hrvatskoj od 1997.-2017.
17:45 – 18:00 prof.dr.sc. Zdravko Matotan – Od vlastitih sorti i sjemena do vrhunskih prerađevina povrća
18:00 -18:15 Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek – izv. prof. dr. sc. Tomislav Vinković – Stare sorte, novi potencijal
Okrugli stol: Hrvatsko povrće od sjemena do stola
Sudionici: Podravka, Ministarstvo poljoprivrede, Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Hrvatsko agronomsko društvo, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
Moderatori: Renata Prusina (Agroglas) i Vedran Stapić (Agroklub)

20:00 Večera
21:00 Zabavni program (Klub Seminara)

3. dan PETAK 30. studeni 2018.

10.00 – 12:00 SEKCIJA 5 – Proizvodnja korjenastog povrća u RH

Uvodna izlaganja:
10:00 – 10:15 Hrvatska poljoprivredno-šumarska sav jetodavna služba – Ljubomir Peričić, dipl. ing. agr. – Isplativost proizvodnje korjenastog povrća
10:15 – 10:30 Hrvatska poljoprivredno – šumarska savjetodavna služba – Dario Padro, mag. ing. agr. – Strojevi u proizvodnji korjenastog povrća
10:30 – 10:45 prof.dr.sc. Zdravko Matotan – Mogućnosti razvoja proizvodnje korjenastog povrća za potrebe prerade sušenjem
10:45 -11:00 Hrvatska poljoprivredno-šumarska sav jetodavna služba, mr.sc. Milorad Šubić – Zaštita korjenastog povrća od bolesti i štetnika
Okrugli stol: Potencijal i budućnost proizvodnje korjenastog povrća u Hrvatskoj
Sudionici: Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Podravka, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, predstavnici proizvođača korjenastog povrća
Moderatori: mr.sc. Višnja Šimunović (HPŠSS) i Ivan Stupnišek (Gospodarski list)

12:00 Donošenje zaključaka i zatvaranje seminara

 style=

Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o.,
na tel: +385 (0)44 522 167 (Silvija), ili e-mail: silvija.rados@infomart.hr
Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja
možete pronaći na www.gospodarski.hr
Veselimo se Vašem dolasku!

 style=

 style=

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona i elektroničkim komunikacijama (NN 90/2011), čl. 101., točka 2., ova poruka se ne može smatrati SPAM-om jer sadrži kontakt i adresu pošiljatelja te upute za brisanje s liste.
Ako više ne želite primati newsletter Gospodarskog lista molimo Vas da kliknete ovdje ili pošaljete e-mail na adresu marketing@gospodarski-list.hr sa naslovom Newsletter-Odjava.

Prethodni članakŠto je izvanredni otkaz rada?
Sljedeći članakKako čuvati rogač preko zime?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.