Iz ovog broja izdvajamo

    20

    AKTUALNE TEME
    3 Kako, zašto i u što ulagati u poljoprivredi?
    4 – 5 S raznih strana
    6 Zašto je uvoz 25% jeftiniji nego proizvodnja?
    7 Složenost "ozelenjavanja" poljoprivrede
    8 Uspješan uzgoj goveda pasmine aubrac u Lici
    10 Pravni savjeti
    11 Stručni savjeti
    12 – 13 Može li se zaraditi uzgojem ovaca?
    14 – 15 Pravilnik o izdavanju EU potvrda

    RATARSTVO, KRMNO BILJE, MEHANIZACIJA
    16 – 17 Proizvodnja maka
    20 – 21 Osjetilno i laboratorijsko ocjenjivanje kakvoće krme
    23 Hranidba stoke mikser prikolicama
    27 – 28 Gujavice – proizvođači humusa
    32 – 33 Znanje i stručnost preduvjet su napretka u poljoprivredi

    VAŠ VRT, NAŠ JADRAN
    36 – 37 "Crvljivost" poriluka otežava uzgoj
    38 – 39 Kupusnjače – zimski izvor zdravlja
    40 – 41 Velike štete od maslinove muhe
    42 – 43 Neobično crnogorično ukrasno drveće

    VOĆARSTVO, VINOGRADARSTVO, VINARSTVO
    46 – 48 Rogač – zaboravljeno voće velike koristi
    49 – 51 Ekološki uzgoj šljiva
    52 – 53 Vrlo štetni i sve češći biljni virusi
    54 – 55 Vinograd zimi 56 Kralj vina – vino kraljeva!
    57 Najbolja vina koja Hrvatska ima

    PČELARSTVO, STOČARSTVO, PERADARSTVO
    58 – 59 Med – hrana, lijek, poslastica
    60 – 61 Smještaj goveda – odnos cijene i funkcionalnosti
    63 – 64 Prepoznavanje i sprječavanje važnijih zoonoza (2)
    65 Višestruka korist od držanja peradi

    DOM I OBITELJ
    66 – 68 Tradicija slavljenja Božića
    69 – 72 Mirisni i zdravi božićni začini
    73 – 74 Prigodni darovi domaće izrade
    75 – 76 Kakvu janjetinu jesti za blagdane?

    Postavi pitanje autoru klikom ovdje
    Prethodni članakHrana: od 13. prosinca 2014. jasnije označivanje na korist europskih potrošača
    Sljedeći članakNewsletter 24/2014
    gospodarski list
    Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.