U organizaciji Udruge orača Karlovačke županije, Općine Barilović i Savjetodavne službe Podružnice Karlovačke županije 5. kolovoza 2017. godine po trinaesti put na OPG-u Oštrić održano je natjecanje u oranju Karlovačke županije.

Natjecanju je pristupilo 8 orača i to za kategoriju ravnjaka:

 1. Željko Goldašić
 2. Vladimir Šiktar
 3. Ivan Marčac
 4. Matija Boljar
 5. Ivan Bišćan

 

za kategoriju premetnjak:

 1. Ivan Spudić
 2. Josip Spudić
 3. Marijo Bišćan
  Svečano otvorenja natjecanja proglasio je pomoćnik ravnatelja Siniša Hrgović, dipl. ing., a skup su pozdravili predsjednik udruge Mijo Ivanić, dopredsjednik udruge Draženko Grman i načelnik općine Barilović gospodin Dražen Peraković.

   

  Sudačka ekipa u sastavu: Dražen Grman, Mario Spudić i Marica Lončar ocjenila je orače prema pravilima svjetske oračke organizacije i proglasila je najbolje.

  Pobjednik u kategoriji ravnjaka je Željko Goldašić, a u kategoriji premetnjaka Ivan Spudić koji će županijske boje braniti na 15. natjecanju u oranju RH, koje će se održati 2. rujna 2017. godine u Kupinečkom Kraljevcu, Grad Zagreb.

  Svim natjecateljima osigurane su prigodne nagrade sponzora, a svečano uručenje pehara upriličeno je na večernjoj svečanosti u organizaciji Općine Barilović u sklopu proslave 22. godišnjice vojnoredarstvene akcije Oluja uz pučko veselje.

 

 src=

Savjetodavna služba

Podružnica Karlovačke županije

stručni savjetnik

Krešimir Fumić, dipl. ing.

Prethodni članakZašto su stabla oraha puna žutog lišaja?
Sljedeći članakEU potpora hrvatskim voćarima – pravilnik stupa na snagu 12. kolovoza
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.