Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na svečano otvorenje „Ceste sira zagrebačke regije“ koje će se održati u:

 

utorak, 29. rujna 2015. godine

s početkom u 11:00 sati na obiteljskoj sirani Kusanovec

(Kusanovečka 31, Kusanovec, Dugo Selo).

 

Ceste sira okupljaju devet uspješnih mini sirana s područja Zagrebačke županije i tri mini sirane s područja Grada Zagreba koje proizvode svoje mliječne proizvode na tradicionalan način.

Projekt je provela Udruga malih sirara Zagrebačke županije „Sirek“ u suradnji sa Zagrebačkom županijom, Gradom Zagrebom i Savjetodavnom službom koji svoj stručni rad dugi niz godina usmjerava ka opstanku i napretku poljoprivredne proizvodnje u ruralnom području.

Na otvorenju će biti prikazana multimedijalna prezentacija projekta, a svi prisutni će moći degustirati domaći sir zagrebačke regije.

U ime Zagrebačke županije otvorenju „Ceste sira zagrebačke regije“ prisustvovat će župan Stjepan Kožić.

Prethodni članakDarovana nekretnina može ući u ostavinsku masu
Sljedeći članakNewsletter 18/2015
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.