TRAKTOR GODINE CASE IH MAGNUM CVX 380 435 KS
NAJBOLJI SPECIJALIZIRANI TRAKTOR NEW HOLLAND T3.75F 72 KS
ZLATNA MEDALJA ZA DIZAJN DEUTZ FAHR 9340 TTV 336 KS

Na međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije (EIMA) u Italiji, 12.11.2014. g. proglašeni su pobjednici u kategorijama – najbolji traktor godine, najbolji specijalizirani traktor godine, te posebna zlatna nagrada za dizajn.

Obzirom da je nagrada za traktor godine prestižna nagrada, koju dodjeljuje stručni žiri iz raznih zemalja, ne čudi da proizvođači pobjednici imaju razloga za slavlje, jer su se istaknuli svojim radom na polju, inovativnošću, omjeru uloženo-dobiveno, i mnogim drugim.

 

Najbolji traktor je Case IH Magnum CVX 380

Case IH je ugradnjom 8,7 litarskog FPT motora u Magnum, uz 14 postotni porast snage u radnim uvjetima i maksimalnu snagu od 435 KS, odradio dobar posao. Magnum CVX 380 je konstruiran  da svojom snagom bude spreman na različite radne uvjete i zahvate koje rješava s lakoćom, a dodatni komfor i moderan dizajn doprinjeli su da osvoji laskavu titulu najboljeg.

 

New Holland T3.75F specijaliziran za voćarstvo

 

U kategoriji najboljeg specijaliziranog traktora, New Holland je ostao vjeran svom prepoznatljivom dizajnu, a širinom i potpunom prilagodbom na kretanje između redova, osim u voćarstvu, služi i za druge zahvate. Zahvaljujući trocilindričnom motoru i snagom od 72 KS, nimalo manje bitna stavka, koja uz dobre karakteristike, često ima i presudnu ulogu kod kupnje traktora, jest potrošnja goriva, koja je kod ovog okretnog traktora svedena na prihvatljivu razinu.

 

Zlatna medalja za dizajn Deutz Fahru

 

Prije 2 godine Deutz Fahr dobio je nagradu za dizajn s Agrotronom 7250 TTV. Ne čudi primitak zlatne medalje, jer se Deutz Fahr 9340 TTV uz modernu liniju i elegantnost kakvu si osigurava u suradnji s Giugiaro Designom, odlikuje i kvalitetnim materijalima unutar kabine, i detaljima na kakvima mu mogu pozavidjeti mnogi proizvođači traktora. Ukratko, u korak s vremenom.

 

Obzirom na najavljene novosti iz svijeta mehanizacije, predstoji vidjeti kakve preinake i modele traktora možemo očekivati u utrci za najbolje u idućem izboru.

 

                                                                                                     Ivan Stupnišek

Prethodni članakIzvještaj o stanju na poplavljenim područjima
Sljedeći članakNajnoviji popis ovlaštenih institucija za provedbu izobrazbe o održivoj uporabi pesticida i ispitnih stanica za pregled strojeva za primjenu pesticida
Ivan Stupnišek, mag. ing. agr.
Rođen 1985. g. u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu za dentalnog tehničara, te poslije pripravničkog staža u Stomatološkoj poliklinici Perkovčeva u Zagrebu upisuje preddiplomski studij Agroekologija na Agronomskom fakultetu, zatim diplomski studij Ekološka poljoprivreda i agroturizam koji završava 2012. g. Stručnu praksu i terenski rad obavlja na Zavodu za opću proizvodnju bilja u okviru projekta prof. dr. sc. Milana Mesića „Gnojidba dušikom prihvatljiva za okoliš“, Zavodu za voćarstvo (stručni projekt) te Zavodu za poljoprivrednu zoologiju (stručni projekt). Od 2014. urednik u Gospodarskom listu; autor nekoliko stručnih i znanstvenih članaka. Prijašnje radno iskustvo u DTC Sertić na radnom mjestu supervizora, B2B kampanje, ljudski resursi. U Stil pekarni radio kao prodajni predstavnik tijekom studija. U Interpunktu tijekom studija radio u marketingu (telesales), te u Bogadura grupaciji kao voditelj evenata za razne klijente. Služi se engleskim i osnovno španjolskim jezikom. Područja interesa: precizna i ekološka poljoprivreda, obnovljivi izvori energije, integrirana zaštita bilja, stočarstvo, peradarstvo, ljekovito bilje, nove tehnologije, PR i marketing, novinarstvo. Znanstvene publikacije: https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/38362